Με βλέμμα στραμμένο στις επιπτώσεις των πλημμυρών, που έπληξαν πριν ένα χρόνο τη Μαγνησία, είναι οι έμποροι της πόλης . Η ανυπόφορη δυσοσμία στην παραλία του Βόλου και η έκταση του φαινομένου των νεκρών ψαριών από τη Λίμνη Κάρλα πριν το τέλος της τουριστικής περιόδου στη Μαγνησία προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλους μας αναφορικά με την ανάπτυξη της πόλης. Όπως φαίνεται «οι πληγές» στον τουρισμό και κατ’  επέκταση στο εμπόριο είναι ακόμη ανοιχτές , αφού η εμπειρία πολλών τουριστών κι επισκεπτών – δυστυχώς- επισκιάζει τις ωραίες αναμνήσεις που άφηνε παλαιότερα η πόλη μας.

Έπειτα από την τοποθέτηση των ειδικών για την διαδικασία αποστράγγισης των περιττών υδάτων της Λίμνης Κάρλα, τις  υλικές ζημιές που δεν αποκαταστάθηκαν, την απουσία θυροφράγματος και τις εκβολές των χειμάρρων στον Παγασητικό Κόλπο , ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το μέλλον του Παγασητικού και αντιπαρατίθεται σε όποιες προτάσεις μπορεί να αποτελέσουν επικίνδυνες για την περιβαλλοντική προστασία του Παγασητικού και της πόλης μας.

Η αξία του θαλάσσιου κόλπου είναι συνδεδεμένη με την εμπορική δραστηριότητα και τον τουρισμό, καθιστώντας το Βόλο πόλο έλξης για οποιαδήποτε τουριστική επισκεψιμότητα. Η αποκρουστική εικόνα των τελευταίων ημερών είναι ανεπίτρεπτη και είναι σημαντικό να ληφθούν άμεσα αποφάσεις και μέτρα για τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και την αποφυγή οικονομικών συνεπειών.