Για μια ακόμη φορά οι επαγγελματίες γίνονται βορά στο “κτηνώδες” κράτος που με νόμους εν μια νυκτί, με πρόστιμα και τελεσίγραφα απειλεί την τοπική οικονομία.

Επί χρόνια οι καταστηματάρχες της Νέας Αγχιάλου λειτουργούσαν τις επιχειρήσεις τους και επιδεικνύονταν ανοχή από την Κτηματική Υπηρεσία, για να λειτουργήσουν την τουριστική περίοδο κι αυτό γιατί η περιοχή της Νέας Αγχιάλου ανθεί τη θερινή περίοδο με τουρίστες και επισκέπτες. Οι αλλεπάλληλες συγκυρίες έχουν «χτυπήσει» τον τοπικό τουρισμό, o οποίος είναι ένας μείζων κλάδος κερδοφορίας για την τοπική οικονομία και κυρίως είναι αλληλένδετος με το εμπόριο. Δυστυχώς, η φημολογούμενη μόλυνση των υδάτων, οι συνέπειες των πυρκαγιών και των πλημμυρών στον τόπο μας, οι περσινές εκρήξεις και επιπλέον οι διαρκείς οικονομικές και ενεργειακές κρίσεις και οι επιπτώσεις της  πανδημίας ρημάζουν καθημερινά τον ελεύθερο επαγγελματία και ήδη είναι εμφανή η ζημία της καλοκαιρινής σεζόν.

Σε ένα ανοιχτό μέτωπο ακρίβειας και αυξανόμενης φορολογίας  ο τοπικός επαγγελματίας έρχεται αντιμέτωπος και με ένα κράτος που αδυνατεί να αντιληφθεί τις οικονομικές επιπτώσεις και μάλλον ολιγωρεί για τα «λουκέτα» που έρχονται ευαγγελιζόμενο την ανάπτυξη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου καταδικάζει τις 24ωρες επιβολές των αρμοδίων που αποφασίζουν να «εφαρμόσουν» το νόμο ενώ για χρόνια «έκλειναν τα μάτια». Θα ήταν συνετό να υπάρχουν διαβουλεύσεις και ένα εύλογο χρονικό περιθώριο προσαρμογής, ώστε οι επιχειρηματίες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και να βρουν λύσεις για την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Είναι ολέθριο να καταστρέφουμε τον τουρισμό μας, να «ξηλώνουμε» την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να συνθλίβουμε με πρόστιμα τον ελεύθερο επαγγελματία.